Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за термостат и комп.диагностика при АР 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    BEHR-125лв.
    Уааууу...
    А на мен ми казаха около 80лв. - уж с някаква отстъпка - явно ще да е много голяма отстъпката
    В крайна сметка колкото и да са, ще се дават, няма къде да се бяга
    Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
    Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Comment

тая работа с 80лв. е за бензиновите и на мен за малко да ми пробутат един такъв . Колега внимавай какъв взимаш дали е за твоята модификация има разлики в броя на изводите
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
        тая работа с 80лв. е за бензиновите и на мен за малко да ми пробутат един такъв . Колега внимавай какъв взимаш дали е за твоята модификация има разлики в броя на изводите
        Ще го имам предвид.
        Такава цена ми каза, като освен модела на колата му дадох и VIN. Като взимам ще гледам внимателно, че ще е неяриятно да взема един евтин, а после и един по-скъп

Comment

Те са различни и няма как на бензинката да стане на дизела, без преработки. Иначе цената на BEHR за 2,4JTD (предполагам е същия като на 1,9) и аз знам, че е 125лв., но той си идва и с термодатчик. Иначе има Vernet някъде към педесетина лева но е без датчик. И ако твоя на сегашния ти термостат си е в ред, може да минеш по-тънко по този начин. Но все пак ти си знаеш най-добре.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
            Те са различни и няма как на бензинката да стане на дизела, без преработки. Иначе цената на BEHR за 2,4JTD (предполагам е същия като на 1,9) и аз знам, че е 125лв., но той си идва и с термодатчик. Иначе има Vernet някъде към педесетина лева но е без датчик. И ако твоя на сегашния ти термостат си е в ред, може да минеш по-тънко по този начин. Но все пак ти си знаеш най-добре.
            А това за датчика - казаха ми, за този ВИН излизат два вида термостат:
            Само с един датчик
            С два датчика
            Оглеждах термостата, видях един датчик, но втори не.Има ли шанс да е с два датчика?

Comment

По принцип на термостата има само един датчик. За дизела не знам как е (не съм обърнал внимание), но при бензинките има две версии - с единичен датчик на термостата (два контакта) и двоен датчик (три контакта). Като единичният се използва в случая когато има втори датчик монтиран на блока на двигателя. Ако там няма монтиран, тогава се ползва само един - сдвоен. Това е така защото единия датчик се ползва само за уреда в купето на конзолата, а другия е само за ECU-то. Лесно може да провериш какъв ти е датчика - просто издърпай куплунга и виж с колко извода е.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                По принцип на термостата има само един датчик. За дизела не знам как е (не съм обърнал внимание), но при бензинките има две версии - с единичен датчик на термостата (два контакта) и двоен датчик (три контакта). Като единичният се използва в случая когато има втори датчик монтиран на блока на двигателя. Ако там няма монтиран, тогава се ползва само един - сдвоен. Това е така защото единия датчик се ползва само за уреда в купето на конзолата, а другия е само за ECU-то. Лесно може да провериш какъв ти е датчика - просто издърпай куплунга и виж с колко извода е.
                И дизелите са така.Зависи от годината.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

За цени виж тук.
                  http://axm-auto.com/

Comment

Първоначално публикувано от mitenceto89 Покажи съобщение
                    Уааууу...
                    А на мен ми казаха около 80лв. - уж с някаква отстъпка - явно ще да е много голяма отстъпката
                    В крайна сметка колкото и да са, ще се дават, няма къде да се бяга
                    Каквото ти излиза по ВИН номера, това е. Моят беше Behr с датчик за около 130 кинта в Т&N car.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Отново въпросче
                      В тези жеги, стрелката понякога се качва и към 90*.
                      Перката на радиатора се включва почти винаги когато подам контакт (изключение е когато я паля за първи път за този ден). Ето това вече не ми харесва. Когато е с включен климатик е нормално, но не мисля, че е нормално перката да се включва винаги когато подам контакт. И не спира да се върти.
                      Бихте ли дали диагноза. Ще с еоправи ли само с термостат? Дали ще се наложи и подмяна на нещо друго? Малко съм в криза в момента и гледам да мина по най-лесния и "безболезнен" начин
                      П.С. Пробвах с , ама не стана

Comment

Провери клемите на датчика на термостата дали дават добър контакт,щото ако ЕКУ не получава сигнал, минава в авариен режим на охлаждане.Може и самият датчик да е фирясал.Почисти контактите на релетата на вентилаторите,те са пред акупулаторът или ги смени.Това най-вероятно ще реши проблемът.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                        X